Flavio Briatore voorspelt nieuw kwakkelseizoen voor Ferrari

02 november 2011 — Menig F1-fan herinnert zich ongetwijfeld de uitspraken van Flavio Briatore toen Vettel dit seizoen zijn eerste race won. De flamboyante Italiaan was niet mals voor Ferrari en stelde meteen dat ze best niet teveel energie en geld meer in de de 150° Italia zouden pompen. De uitspraken leken in het begin ietwat overdreven, maar op het einde van het seizoen bleek toch dat Briatore toen al de harde waarheid sprak. Ook dit jaar komt hij opnieuw met een straffe stelling.

Flavio Briatore is hard en voorspelt opnieuw een kwakkelseizoen voor Ferrari, dat dit jaar niets anders dan zwarte sneeuw heeft gezien. Gelukkig werd er hier en daar toch een podiumplaats behaald en wist Fernando Alonso de race in Silverstone te winnen, wat toch voor een lichtpuntje in de duisternis zorgde.

“In de zeventien jaar dat ik in de F1 zit heb ik nog nooit een team gezien dat tijdens de winterstop een achterstand van 7 tienden van een seconde wist in te halen op de concurrentie. Ik denk dat er volgend jaar dus weinig of niets zal veranderen,” gaat Briatore van wal.

Is Briatore aan het raaskallen, of heeft zijn glazen bol opnieuw gelijk? Flavio stond al twee keer aan het hoofd van een kampioenenrenstal, Benetton en Renault, hij weet dus goed hoe moeilijk het is voor de concurrentie om een achterstand in te halen. 

“Dit seizoen moest Vettel enkel met Webber strijden, en dit was verschrikkelijk slaapverwekkend. Om het kampioenschap spannender te maken zou men een halve seconde van Red Bull moeten aftrekken en dit aan Ferrari geven, maar dat gaat natuurlijk zomaar niet. Als we volgend jaar het reglement niet veranderen zal alles hetzelfde blijven. Ik weet echt niet hoe Ferrari op zo een korte tijd Red Bull en McLaren zou kunnen bijbenen.”

Hoe het ook draait of keert, Flavio Briatore twijfelt niet aan de kwaliteiten van zijn voomalige poulain Fernando Alonso, die volgens Flavio genoeg kwaliteiten in huis heeft om de Italiaanse renstal prijzen te schenken.

“Fernando is één van de allerbeste piloten, maar Ferrari moet bijna een seconde winnen. Als Fernando een wagen heeft die drie tot vier tiende van een seconde achterstand heeft op de rest zal hij zeker nog races winnen, maar in mijn gehele carrière heb ik nog nooit een team op zo een korte tijdsperiode zoveel tijd weten te winnen. Toen Schumacher bij Ferrari kwam won hij geen wereldtitels tot het moment waar Ferrari hem een winnende wagen wist te bezorgen.”

Op de vraag hoe de concurrentie Red Bull moet verslaan moet Flavio Briatore ons helaas het antwoord schuldig blijven.

“Ze hebben al laten weten dat de beperking van de budgetten voor de renstallen voor hen geen probleem zal vormen. Door zoveel prijzen te winnen trekken ze nieuwe sponsors en geldschieters aan, ze hebben de beste aerodynamica en de beste windtunnel van alle teams… Ik heb gene flauw idee hoe je ze moet verslaan.”

Of Flavio Briatore zijn onheilspellende uitspraken ook volgend seizoen harde realiteit zullen worden weten we binnen een paar maanden…

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België