Flavio Briatore: “Ze proberen Max Verstappen te kraken”

25 november 2017 — Briatore is een uitgesproken fan van Max Verstappen en hij is zeer kritisch over de manier waarop de Nederlander wordt behandeld door de stewards.


Al van bij zijn debuut in 2015 met Toro Rosso heeft Max Verstappen al menig F1-liefhebber verbaast met zijn flamboyante rijstijl met als hoogtepunt zijn overwinning in Barcelona in 2016.

Volgens de al even flamboyante Flavio Briatore belichaamt Verstappen het soort rijder die de F1-fans aan het werk willen zien. Hij vindt dan ook dat de stewards moeten stoppen met het afstraffen van zijn acties.

“Verstappen is de nieuwe ster van de Formule 1,” aldus Briatore in het Franse ‘Auto Hebdo.’ “Hij doet het goed maar ze proberen hem te kraken, dat is onbegrijpelijk. Moest ik de baas van de F1 zijn dan zou ik twaalf rijders als Verstappen op de grid willen.”

“Max is een uitzonderlijk talent. Hij lacht met het systeem en hij haalt wel in, dat willen de fans zien.”

De voormalige teambaas van Benetton en Renault gelooft ook dat Verstappen populairder wordt naarmate men hem straffen geeft.

“Hoe meer straffen hij krijgt, hoe meer fans van hem zullen houden. Ik vind het echt ongelofelijk dat hij bijna elke race een straf krijgt.”

“Er is te veel controle in de F1, ze moeten de rijders meer ruimte geven om te vechten. Dat is een enorm verschil met de MotoGP waar ze elke race tegen 300 km per uur wiel aan wiel vechten. Dat heeft als resultaat dat er steeds meer en meer fans kijken.”

Briatore is ook de man die in 1991 meteen in de smiezen had dat Michael Schumacher een klasse apart was. Na zijn debuut met Jordan in Francorchamps lokte hij de Duitser naar Benetton en met de Italiaan als teambaas pakte de ‘Rekordmeister’ zijn eerste twee titels in 1994 en 1995.

Als men hem vraagt wie hij anno 2017 een grote toekomst voorspelt laat hij de naam van Charles Leclerc vallen.

“Leclerc is echt wel goed. Als hij de juiste begeleiding krijgt ligt er een grote toekomst voor hem in het verschiet,” besluit Briatore.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België