logo
 

Force India beboet voor burnout die ‘unsafe release’ veroorzaakt

16 september 2018 — Force India heeft een boete van vijfduizend euro gekregen voor een zogenaamde ‘unsafe release’ van Esteban Ocon tijdens de laatste vrije training voor de GP van Singapore.


De stewards waren van mening dat Ocon al een burn out deed in de pitlane nog voor de lichten van zijn team op groen stonden. Dat had tot gevolg dat hij de box verliet terwijl Kevin Magnussen in de fast lane al gevaarlijk kortbij was.

“De rijder van auto 31 (Ocon) bereidde zich voor op een start met burn out van zijn positie in de pits onder begeleiding van zijn team,” leggen de stewards uit. “Tegelijkertijd naderde auto nummer 20 (Magnussen) in de fast lane.”

“De rijder van auto 31 begon al aan zijn burn out toen het licht van zijn team nog op rood stond, terwijl hij bezig was werd het naar groen veranderd. Het team slaagde er niet in om auto nummer 20 te zien aankomen en auto 31 zijn burn out te laten afbreken. Dat alles heeft tot een onveilige situatie geleid.”

Het is al de derde keer dat Force India beboet wordt voor een unsafe release. In Spanje kregen ze een boete van vijfduizend euro omdat een wiel op de auto van Perez niet goed bevestigd zat en in Frankrijk kregen ze voor een gelijkaardig incident een boete van vijftienduizend euro.

Bij dat laatste incident kregen ze ook een voorwaardelijke straf van vijfentachtigduizend euro indien er zich in de volgende twaalf maanden een gelijkaardig voorval zou zijn.

Geschreven door Tom Schots

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconKevin MagnussenRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië