Force India behoudt prijzengeld, alle wk-punten kwijt

24 augustus 2018 — Goed nieuws voor Racing Point Force India, de renstal behoudt immers het prijzengeld van de voorbije jaren, daarvoor was echter wel goedkeuring van de andere teams nodig.


“De overige negen teams hebben een document ondertekend dat ons toelaat om het prijzengeld dat Sahara Force India de voorbije jaren verdiende te behouden,” aldus Otmar Szafnauer, de teambaas van het Racing point Force India team.

“Ik denk dat het grootste gevolg is dat we van nul punten vertrekken, daar waar we voordien 59 punten hadden, dit omdat ze toehoren aan Sahara Force India, wat momenteel geen deelnemer meer is. We zijn een nieuwe deelnemer en beginnen vanaf nul.”

Szafnauer liet ook verstaan dat zijn team alles in het werk zal stellen om tijdens de resterende races zoveel mogelijk punten te behalen, dit omdat dit uiteraard een deel van het prijzengeld van volgend jaar zal bepalen.

Daarnaast is de teamnaam ook maar tijdelijk. Szafnauer bevestigde dat ‘Force India’ bewust in de nieuwe teamnaam werd behouden.

“De reden is dat we het jaar met Force India als chassis-naam zijn begonnen. De F1 en de FIA hebben niet graag dat de naam van een chassis wordt veranderd en ik begrijp waarom. Het zorgt voor verwarring bij de fans.”

“We vonden het ook verstandig om Force India te behouden voor de fans. De wagen is nog steeds roze, we hebben nog steeds dezelfde sponsors, dezelfde rijders, dezelfde motorhome en dezelfde medewerkers. Als je naar ons kijkt, we zijn juist hetzelfde,” besloot Szafnauer.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België