logo
 

Force India erg tevreden

17 maart 2012 — Force India lijkt de lijn van vorig jaar door te kunnen trekken. Ze bewezen vandaag weer en stevige middenmoter te zijn met een mooie negende plaats voor Nico Hülkenberg en een redelijke vijftiende plaats voor Paul Di Resta. Ze hadden dus een positieve dag, zoals de rijders ook beamen.

Hülkenberg zei daarover het volgende: “Ik ben erg blij met het resultaat van vandaag omdat ik niet wist dat we al tot in Q3 konden geraken. We hebben hard gewerkt na de derde vrije training om de set-up van de wagen nog te verbeteren, waardoor ik me veel comfortabeler voel.”

Hij maakt zich echter wel wat zorgen, omdat ze nog maar weinig getest hebben met een volle benzinetank door de regen van gisteren. “Uiteindelijk is dat hetzelfde voor alle teams. Dat geldt trouwens ook voor de banden, omdat we met elke ronde meer te weten komen over de banden, maar de echte test is pas morgen. We zullen zien hoe lang ze het volhouden, maar ik kijk er erg naar uit!”

De Schot Paul Di Resta beleefde een iets moeilijkere middag met een vijftiende startplaats. “Vandaag hadden we een moeilijk kwalificatie, en ik kreeg het nooit echt voor elkaar. Ik denk dat mijn outlap gecompromiteerd werd door verkeer, wat resulteerde in te koude banden. Daardoor kon ik geen écht snel rondje rijden.”

Di Resta beseft dan ook dat er morgen nog een lange weg af te leggen valt om punten te behalen.

“Er is nog veel werk voor morgen en ik zal vanavond en morgen alles uit de kast halen om mezelf te verbeteren voor de race van morgen. Tijdens de wintertests leek onze snelheid in de lange runs erg sterk, dus hopelijk kan ik morgen in de race wat vooruit komen en vechten voor punten.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België