logo
 

Force India gaat meteen voor nieuwe upgrades

08 augustus 2018 — Bij Force India blijven ze niet bij de pakken zitten. Nadat gisteren bekend werd dat Lawrence Stroll het team zou overnemen laat COO Otmar Szafnauer vandaag weten dat ze meteen belangrijke upgrades zullen doorvoeren.

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

Nadat het team onder curatele stond sinds de GP van Hongarije werd gisteren een overnemer gevonden in de persoon van Lawrence Stroll. Daardoor zijn de rekeningen van de renstal weer vrijgegeven en willen ze meteen in actie schieten en beginnen te werken aan levensnoodzakelijke updates om het huidige seizoen tot een goed einde te brengen.

Szafnauer vertelt tegen ‘motorsport’ dat hij hoopt dat die er al zullen zijn tegen de GP van België maar geeft toe dat het al kort dag is en dat Monza wellicht een realistischere datum is.

“Er zijn een aantal onderdelen die on hold geplaatst zijn en ik weet niet hoe ver de leveranciers zullen geraken want ze werken niet tijdens de zomerstop. Dus hebben we alleen een paar dagen voor Spa maar als het dan niet lukt zal het voor Monza zijn.”

Het team krijgt meteen al wat fondsen ter beschikking en binnen twee of drie weken volgt er nog meer. Eens het team helemaal uit curatele is kan het ook weer verder werken aan de bolide voor 2019.

Op dit moment is de vierde plaats van het constructeurskampioenschap nog binnen bereik, ze tellen zeven punten achterstand op Haas en drieëntwintig stuks op Renault.

“We hebben zeker en vast nog geld nodig want anders zal het niet goed komen,” gaat Szafnauer verder. “We moeten onze leveranciers betalen en we hebben nieuwe materialen nodig voor upgrades en de auto van volgend jaar.”

“Nu zijn we druk bezig met de bouw van de auto voor volgend jaar, zonder geld hadden we dat nooit kunnen doen. Het is noodzakelijk en het had niet op een beter tijdstip kunnen komen,” besluit Szafnauer.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België