Force India kan verwachtingen niet inlossen

06 juli 2013 — Na de uitstekende kwalificatie van vorig weekend in Silverstone lagen de verwachtingen voor Force India behoorlijk hoog voor dit weekend. image

Het team van Vijay Mallya kon deze echter niet inlossen. Beide rijders stootten niet door tot Q3, en eindigden op een voor hen teleurstellende twaalfde en vijftiende plaats.

Paul Di Resta: “Ik heb me nog geen moment op mijn gemak gevoeld in de wagen. We hebben de grootste moeite om de juiste afstelling te vinden. Na de derde vrije training hebben we nog wat aan de afstelling veranderd, als een soort wanhoopspoging. Dat heeft wel wat geholpen, dus ik hoop dat we tijdens de race het niveau kunnen terugvinden die we in het begin van het seizoen hadden.”

Di Resta kwalificeerde zich vorige week nog knap vijfde, maar zijn wagen werd na de weging te licht bevonden, en dus werd de Schot teruggezet naar de allerlaatste plaats voor de race.

Zijn teamgenoot Adrian Sutil start drie plaatsen achter Di Resta, als vijftiende. De Duitser is toch wat teleurgesteld met zijn resultaat, aangezien dit ook voor hem zijn thuisrace is, en hij net als alle andere Duitsers iets extra wilde laten zien.

“Ik ben een beetje ontgoocheld met die vijftiende startplaats. Mijn DRS-systeem werkte niet naar behoren. Door een probleem kon ik daar geen gebruik van maken, waardoor ik iets van een halve seconde verloor. Dat is ook de reden waarom ik pas op de vijftiende plaats sta. Het probleem kan wel opgelost worden voor de race, dus mijn DRS zou morgen weer normaal moeten werken. Morgen zullen we keihard werken, omdat ik denk dat punten zeker mogelijk zijn.” aldus Sutil.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België