“Force India moet haar prestaties verbeteren”

19 juni 2012 — Dat is de duidelijke boodschap van Vijay Mallya, de teambaas van Force India.

Force India staat momenteel achtste in de wk-tussenstand en dat is duidelijk onder de verwachtingen die men bij Force India begin dit seizoen had. Vijay Mallya verwacht dan ook dat het team snel reageert en hoopt zelfs op een podium.

Het team van Mallya kon dit seizoen nog niet zo hard schitteren als de naaste concurrenten Sauber en Williams. Dat is ook duidelijk te merken aan de wk-tussenstand, waarin Force India maar liefst dertig punten achterstand heeft op Sauber.

“Ik denk dat Canada nog maar eens heeft aangetoond dat de Formule 1 momenteel erg onvoorspelbaar is. Ze is momenteel erg competitief met maar liefst zeven verschillende winnaars tijdens de eerste zeven races. Op zich is het fantastisch voor de sport,” zegt Mallya. “Ook al is het moeilijk om te voorspellen, toch moeten we onze prestaties een niveau hoger tillen, zeker indien we vijfde of zesde in het kampioenschap willen worden.”

Dit jaar kende Force India op het vlak van het behalen van punten één van haar betere seizoenstarts maar dat vertaalt zich dus duidelijk niet in de wk-tussenstand. Maar het seizoen is nog lang en Mallya hoopt dat zijn team net als vorig jaar eventueel ook in de tweede seizoenshelft kan terugslaan. Aangezien de naaste concurrenten reeds minstens een podiumplaats of zelfs een overwinning behaalden hoopt Mallya dat ook Force India binnenkort een podiumplaats zal behalen.

“De teams waarmee we ons de voorbije seizoenen vergeleken, zoals bijvoorbeeld Sauber en Williams, hebben reeds een podiumplaats behaald en hopelijk kunnen wij dat ook,” besluit Mallya.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België