logo
 

Force India-monteurs ontsnappen nipt aan benzinebom in Bahrein

19 april 2012 — De spanningen in Bahrein lopen hoog op tijdens de laatste voorbereidingen van de grand prix die er dit weekend zal doorgaan. Vier monteurs van Force India ontsnapten vanmiddag nipt aan een benzinebom langs een autosnelweg naar Sakhir.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone blijft erbij dat de veiligheid in en rond het circuit van Bahrein optimaal is, maar enkele monteurs van Force India hebben vanmiddag toch de schrik van hun leven beleefd. Terwijl ze via de autosnelweg op weg waren naar Sakhir, ontplofte er op enkele meters van hun huurauto een benzinebom. Gelukkig raakte niemand van de crewleden gewond en zou een gerichte aanslag uitgesloten zijn. De benzinebom was het werk van sjiitische betogers die gisteravond, gewapend met molotovcocktails, ook al de confrontatie aangingen met overheidstroepen.

Ondertussen heeft één crewlid van Force India reeds het vliegtuig huiswaarts genomen en heeft een tweede monteur toestemming gevraagd om het land te verlaten. Beide heren verklaren officieel dat ze zich ernstige zorgen maken over de veiligheid van de situatie waarin ze hun job moeten uitoefenen.

De samenloop van dergelijke incidenten zorgt ervoor dat de spanning in Bahrein tijdens de aanloop naar de race hoog oploopt. Zo heeft de protestbeweging tegen het regime al ‘drie dagen van woede’ aangekondigd, een periode die dus samenvalt met de Grote Prijs van Bahrein, die overigens door de lokale bevolking is omgedoopt tot ‘Grote Prijs van het Bloed’.

Hoewel de protestbewegingen eerst erg negatief ten opzichte van het F1-circus stonden, lijken ze het hele gebeuren nu te willen gebruiken om meer aandacht te eisen voor de situatie in hun land. Enkele grote mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International delen die mening echter niet; zij zouden het hele gebeuren het liefst afgelast zien.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België