logo
 

Force India ontgoocheld na regen

23 maart 2013 — Force India kwam aanvankelijk sterk uit de verf, maar kon in de regen toch niet overtuigen. image

Sutil en Di Resta leken op weg naar een sterk resultaat in Maleisië, maar toen het begon te regenen kenden de twee Force India piloten toch een terugval. Di Resta ging tweemaal in de fout op dezelfde plaats, en kon zich daardoor niet opwerken tot een plaats in de top tien. De Schot was één van de weinigen, samen met Pastor Maldonado die nog geen tijd op de tabellen had staan toen het ging regenen. Sutil wist wel zich wel naar Q3 te vechten, maar kon daar op geen enkel moment een vuist maken op een natte omloop.

Sutil vertelde na de kwalificaties: “Het is erg jammer dat het begon te regenen, want onze snelheid op een droge baan was uitstekend. Ik heb nog steeds niet zo’n goed gevoel op de intermediates. Ik had heel wat last van overstuur, waardoor de auto alle kanten uit gleed. Hopelijk krijgen we morgen een droge race, zodat we ons mits een goede strategie toch nog een weg naar voor kunnen knokken om zo een mooi aantal punten mee naar huis te nemen.”

Paul Di Resta is ook allerminst tevreden met zijn resultaat na de kwalificaties. “Het was een frustrerende dag vandaag. Na de vrije trainingen zag het er erg goed uit voor ons, dus ik hoopte op een mooi resultaat in de kwalificatiesessies. De regen kwam echter vroeger dan verwacht. We moeten nu afwachten wat het weer ons morgen zal brengen, maar ik zal proberen om mezelf zoveel mogelijk naar voor te brengen. Aan nieuwe banden zal het ons in elk geval niet tekort schieten.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België