Force India onthult nieuwe naam in Barcelona

24 januari 2018 — Het is al lang geen geheim meer dat Force India de naam van het team wil veranderen. De formatie uit Silverstone zal volgende maand in Barcelona naast een nieuwe bolide ook een nieuwe naam voorstellen.


Force India heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze andere naam willen, ze vinden dat de link met India in hun naam hen beperkt in de zoektocht naar nieuwe sponsors. “We willen ons internationaler profileren,” luidt het bij het team van Vijay Mallya.

Toch was het niet zo eenvoudig om een nieuwe naam te vinden. Oorspronkelijk wilden ze minstens het woord “Force” in de nieuwe naam behouden omdat de mensen dan op die manier nog een link zouden kunnen leggen naar de oude naam volgens teambaas Bob Fernley.

Vorig jaar leek “Force One” de grootste kanshebber te worden maar dat idee werd al snel verworpen om niet met de bazen van de Formule 1 in conflict te komen. Bij het afkorten zouden ze immers te sterk in het vaarwater kunnen komen van het logo van de F1. Als gevolg daarvan moesten ze aan de slag om een andere naam te vinden, daarbij zijn bijvoorbeeld veel varianten op het woord “Racing” gevolgd.

COO Otmar Szafnauer bevestigt aan ‘Auto, Motor und Sport’ dat ze de nieuwe naam in Barcelona aan de vooravond van de eerste testweek op 25 februari willen onthullen.

“We hebben al lang gezegd dat we onze naam willen veranderen en daar houden we ons aan,” aldus de Amerikaan. “De naam zal veranderen en het plan is om de nieuwe naam bij de voorstelling van de nieuwe bolide kenbaar te maken. Eerst moeten we echter nog de goedkeuring krijgen van de Formule 1-commissie.”

Over de nieuwe naam wil Szafnauer natuurlijk nog niets kwijt: “Laat jullie verrassen,” besluit hij.

Een blik op het Britse Handelsregister leert ons echter dat er in november vorig jaar een firma is geregistreerd met de naam “FORCE FORMULA 1 TEAM LTD”. De contactpersoon is Robert George Fernley en het toeval wil ook dat deze firma ook in Silverstone gevestigd is.

Het is ook mogelijk dat ze deze naam geregistreerd hebben om zich ervan te verzekeren dat niemand anders hem kan gebruiken en ze uiteindelijk toch nog voor een andere optie zullen gaan. Alles ligt nog open, nog even geduld oefenen tot 25 februari dus.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België