logo
 

Force India ontkent speculaties over opzettelijke aanrijding Verstappen door Ocon

12 november 2018 — Volgens Force India zijn het pure speculaties dat Esteban Ocon opzettelijk tegen Verstappen zou gereden zijn om zo Mercedes te helpen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

“Dat is een complottheorie en ik betwijfel of een racepiloot vandaag de dag tijdens een race nadenkt over een mogelijk racezitje in 2020. Absoluut niet,” aldus Force India-teambaas Szafnauer tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Esteban vroeg over de radio of hij zich mocht ontdubbelen omdat hij sneller was en wij zegden tegen hem dat hij het mocht doen. Zo is het gebeurd.”

“Op dat moment had hij een voordeel wat de banden betreft, een voordeel dat waarschijnlijk tijdens vijf, zes, zeven of acht ronden zou gelden.”

Volgens Szafnauer reed Esteban Ocon gewoon zijn eigen race en omdat ze aan het strijden waren met andere wagens en geen tijd te verliezen was het absoluut noodzakelijk dat Ocon zich ontdubbelde tegenover Verstappen.

“Wat Max ook deed om zijn banden enigszins te sparen, wij moesten dat niet doen. Zes ronden met een bandenvoordeel van zo’n halve seconde, dat maakt drie seconden terwijl we met andere wagens aan het racen waren. Dan wil je niet vastzitten achter een andere rijder, ook al is dat de leider in de race. Ja, we moesten het dan ook doen. Wat onze race betreft moest het ontdubbelen gebeuren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België