logo
 

Force India over Lance Stroll: “We hebben te maken met een grote rijder”

09 november 2018 — De teambaas van Force India, Otmar Szafnauer, laat weten dat hij denkt dat Lance Stroll een belangrijke pion kan worden voor de toekomst bij de formatie uit Silverstone.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op

Hoewel de overgang van Lance Stroll naar Force India nog officieel gemaakt moet worden twijfelt haast niemand meer aan het feit dat de Canadees volgend jaar aan de slag zal gaan bij het team waar zijn vader sinds kort de plak zwaait.

Sinds hij in 2017 vaste rijder werd bij Williams is er al veel inkt gevloeid over de carrière van Lance Stroll maar bij Force India hebben ze er alle vertrouwen in, zo vertelt Szafnauer tegen het Braziliaanse ‘Globo.’

“Ik ken hem nog niet zo goed maar ik heb hem toch al mooie dingen zien doen. In zijn debuutjaar scoorde hij slechts drie punten minder dan Felipe Massa en die is ooit toch een halve ronde wereldkampioen geweest.”

“Toen Sirotkin naar Williams ging vertelde iedereen me dat hij erg snel was in de kwalificaties maar Lance is goed bezig met hem te verslaan. Dat zijn allemaal tekenen dat we te maken hebben met een grote rijder.“

Er valt niet te ontkennen dat er soms flitsen van zijn talent naar boven komen maar hij is nog een ruwe diamant en Force India zal hem moeten helpen om aan maturiteit te winnen in de komende jaren.

“Hij is nog jong en we zullen hem helpen in zijn ontwikkeling,” gaat Szafnauer verder. “Als er iets is waar we goed in zijn is het wel jonge rijders zoals Nico Hulkenberg, Paul di Resta en Jules Bianchi bijstaan in hun ontwikkeling.”

“We weten het beste te halen uit jonge rijders en dat zal bij Lance niet anders zijn,” besluit de Amerikaan.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lance StrollRacing Point F1Williams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië