logo
 

Force India scheurt zich gedeeltelijk van de FOTA af

05 juni 2009 — Williams was het eerste van de huidige teams dat zich zonder extra voorwaarden inschreef voor het nieuwe Formule 1 seizoen. Nu heeft ook Force India zich zonder bijkomende voorwaarden ingeschreven.

Daarmee gaat Force India in tegen haar eerdere beslissing om samen met de andere teams van de FOTA om zich voorwaardelijk in te schrijven. Force India geeft net als Williams te kennen dat dit niet wil zeggen dat het niet meer achter de standpunten van de FOTA staat.

De overige acht FOTA-teams zijn immers van mening dat ze pas deelnemen als ze tevreden zijn met de vooropgestelde reglementswijzigingen en een nieuwe concorde-overeenkomst.

“Ondanks dat het Force India team in grote lijnen akkoord is met de standpunten en de objectieven van de FOTA hebben commerciële belangen ervoor gezorgd dat het team haar voorwaardelijke inschrijving, die het gezamenlijk met de andere FOTA-leden deed, heeft herzien,” luidde het in een persmededeling van Force India. “Het team deed dit op een duidelijke en transparante manier voor alle betrokken partijen. De details van het standpunt van het team zullen morgen besproken worden tussen teameigenaar Vijay Mallya en FOTA vice-president John Howett. Tot dan zal het team niet verder reageren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België