logo
 

Force India sluit het seizoen af met een hoogtepunt

27 november 2011 — Force India bevestigt in Brazilië wat ze waard zijn en pakken met een sterk eindresultaat. Beide rijders wisten in Brazilië een sterk resultaat neer te zetten dikten de punten van Force India nog wat aan. De zesde plaats in het eindklassement kwam hiermee op geen enkel moment nog in gevaar.

image

Integendeel, Renault mag blij zijn dat het seizoen afgelopen is want Force India kwam gevaarlijk dicht opzetten. In Brazilië pakken ze maar liefst twaalf punten mee en evenaren ze hun beste resultaat met een zesde plaats voor Sutil en een achtste plaats voor Di Resta.

“Ik ben echt heel blij met het resultaat vandaag. Het vervolmaakt een prachtig weekend waar alles volgens plan liep. ik had een goed gevoel in elke sessie en het team heeft schitteren werk verricht om me een zulke goede wagen te geven vandaag”, verklaart Sutil achteraf. Sutil kan door zijn goede resultaat nog een plaats klimmen in de stand en springt nu over Petrov naar de negende plaats.

Ook rookie Di Rest reed een sterke race en sluit daarmee meteen zijn eerste jaar in de hoogste klasse van de autosport af: “Mijn achtste plaats is een goed resultaat na een zware race voor mij. Er was een probleem met de versnellingsbak rond halfweg koers en het team vroeg me om de wagen nog binnen te krijgen. In de laatste stint was het enkel nog een kwestie van het gat tussen mij en Kobayashi te controleren en we hadden genoeg voorsprong om dat te doen.”

“Dit is ook het einde van mijn eerste jaar in Formule 1 en het is een geweldig jaar geweest. Zeker nu we de zesde plaats in het kampioenschap hebben kunnen pakken. Het is welverdiend voor het hele team en ik wil iedereen bedanken voor de steun en hulp in dit ongelofelijke jaar.”

Nu is het enkel nog afwachten of beide piloten ook volgend jaar nog achter het stuur mogen kruipen.

image

Geschreven door Glenn Schreurs

Categorieën: Adrian SutilPaul di RestaRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië