logo
 

Force India wil haar rijders niet meer tegen elkaar laten racen

27 augustus 2017 — Force India heeft te kennen gegeven dat het Esteban Ocon en Sergio Perez niet langer tegen elkaar wil laten racen.


In Canada en Azerbeidzjan gingen Ocon en Perez stevig de strijd met elkaar aan en ook vandaag was het opnieuw prijs. Toen beide Force India-piloten na ‘La Source’ naar beneden reden was er contact tussen beide rijders omdat Perez Ocon geen plaats gaf.

Ocon verloor een deel van zijn voorvleugel terwijl Perez een lekke band had. Kostbaar puntenverlies dus voor Force India. Ook bij het begin van de race had het echter al compleet fout kunnen lopen. Ondanks de waarschuwingen van het team was er ook toen contact tussen beide rijders, gelukkig zonder gevolgen.

Bij Force India willen ze echter actie ondernemen. Ocon en Perez zullen niet meer tegen elkaar mogen racen.

“In de toekomst zullen ze niet meer de kans krijgen om tegen elkaar te racen,” aldus Force India-manager Otmar Szafnaur tegenover het Britse ‘Sky Sports F1’. “We hebben hen tot nu toe laten racen. Indien ze het niet kunnen op een manier die goed is voor het team dan laten we ze niet meer tegen elkaar racen.”

“Ze mogen geen contact met elkaar meer maken. We hebben hen de vrijheid gegeven om te racen. Wanneer je op het punt komt dat de veiligheid in het gedrang komt en ze elkaar eruit crashen dan moeten we actie ondernemen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconSergio PerezRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië