Force India wil ‘speciaal resultaat’ tijdens 200ste race

28 juni 2018 — Komend weekend vindt de GP van Oostenrijk plaats, de thuisrace voor Red Bull, maar ook een bijzondere race voor Force India. Het is dan immers de 200ste race van de F1-renstal.

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

De GP van Frankrijk was een teleurstelling voor Force India, dat beide wagens zag uitvallen. In Oostenrijk hopen ze dan ook op een veel beter resultaat en hopen ze zelfs stiekem op een speciaal resultaat dat de 200ste race extra in de verf kan zetten.

“Na een uitdagend weekend in Frankrijk hopen we dat we in Oostenrijk meer geluk zullen kennen,” aldus Force India-teambaas Vijay Mallya. “Het is ons 200ste raceweekend en het zou mooi zijn om deze mijlpaal te vieren met een speciaal resultaat. Het is een lange reis geweest sinds 2008 en ik ben erg trots op de resultaten die we behaald hebben, vooral tijdens 2016 en 2017.”

Naast de 200ste F1-race zou een mooi resultaat Force India ook helpen in haar strijd in het constructeurskampioenschap. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en Force India staat momenteel zesde in de wk-tussenstand.

“Het is een ongelooflijk drukke periode in het seizoen, met vier races in vijf weken tijd en het gevecht in het middenveld van de F1 blijft erg close. We zullen hard blijven werken om vooraan het middenveld te kunnen blijven terwijl het seizoen vordert.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Racing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België