Force India keert vroeg terug naar hotel en slaat VT2 over

20 april 2012 — Force India heeft de woelige gebeurtenissen van gisteren duidelijk nog niet helemaal verteerd. Vandaag keerde het hele team vroegtijdig terug naar het hotel om gevaarlijke situaties onderweg te vermijden.

image

Gisteren raakte bekend dat vier monteurs van Force India verzeild waren geraakt in een gevecht tussen demonstranten en politie waarbij ze maar nipt aan een molotovcocktail konden ontsnappen. Het hele team lijkt zich hierdoor niet meer helemaal op zijn gemak te voelen in Bahrein en dit heeft gezorgd voor een vrij drastische beslissing tijdens de vrije trainingen vandaag.

Over het verlaten van het land is er momenteel gelukkig nog geen sprake, maar de renstal heeft er wel voor gekozen om de tweede vrije training over te slaan. Officieel omwille van logistieke redenen, maar in de praktijk heeft de teamleiding beslist om alle crewleden voor het donker terug naar het hotel te sturen.

Paul di Resta en Nico Hulkenberg verklaarden dat het missen van deze tweede oefensessie normaal gezien geen grote gevolgen mag hebben op de rest van het weekend. De auto voelde meteen goed aan en voor de derde vrije training, kwalificatie en race zouden er geen problemen zijn.

“Hoewel we hier en daar nog wat zaken moeten afstellen, voelde de wagen meteen goed aan op dit circuit”, verklaarde Hulkenberg. Ook di Resta was positief over de gang van zaken: “We hebben alle systemen prima kunnen testen en ook de banden hebben we grondig geëvalueerd. We hebben enkel nog meer snelheid nodig in tragere bochten, maar daar wordt aan gewerkt.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België