Ford: “Terugkeer naar de F1 staat niet op onze planning”

02 februari 2017 — De Amerikaanse autoconstructeur Ford plant voorlopig geen terugkeer naar de Formule 1.


De voorbije jaren waren er vaak speculaties dat Volkswagen in de Formule 1 zou stappen. De Duitse autoconstructeur ontkende meermaals en na het ‘Diesel-schandaal’ mocht er definitief een kruis gemaakt worden over het in de F1 stappen van Volkswagen.

Nieuwe constructeurs aantrekken blijft voor de Formule 1 op middellange termijn echter belangrijk voor de Formule 1, dat heeft de ondergang van het Manor F1 team nogmaals duidelijk aangetoond. Door het verdwijnen van Manor Racing staan er dit jaar immers slechts tien teams en twintig rijders op de startgrid van de Formule 1.

Het Amerikaanse Liberty Media nam recent de Formule 1 over en bij het aantrekken van nieuwe constructeurs komt daardoor nu steeds nadrukkelijker het Amerikaanse Ford in het vizier. Ford zelf ontkent alvast dat het plannen heeft om in de Formule 1 te stappen.

“We zijn niet echt naar de F1 aan het kijken,” aldus Dave Pericak, de directeur van de Ford Performance tegenover ‘Autosport’. “Ik zie ons op korte termijn niet in de F1 stappen.”

“De Formule 1 is zo enorm duur. Als je kijkt naar de raceklassen waarin we momenteel actief zijn, dan zijn die relevant voor al onze doelstellingen en objectieven, de ontwikkeling van onze hulpmiddelen, technologie en onze mensen. Dit alles gebruiken we vervolgens bij de ontwikkeling van onze wagens. Iedere raceklasse waaraan we deelnemen omvat minstens één van die elementen.”

Momenteel zijn er met Mercedes, Ferrari, Renault en Honda vier constructeurs in de Formule 1. Enkel Ferrari behaalde meer wereldtitels dan Ford, dat dertien wereldtitels behaalde tijdens haar legendarische samenwerking met Cosworth.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België