logo
 

Formule 1 gaat nieuw kwalificatieformat niet introduceren

01 mei 2019 — De Formule 1 ziet er vanaf om een nieuw kwalificatieformat bestaande uit vier onderdelen te introduceren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Uit de eerste reglementen voor het F1-seizoen 2020 blijkt dat de Formule 1 afziet van de introductie van een nieuw kwalificatieformat met vier onderdelen. Daarover werd enige tijd nagedacht met als doel het verhogen van de spankracht en spektakelwaarde.

Het F1-seizoen 2020 lijkt een overgangsjaar te zullen worden waarbij er slechts beperkte reglementswijzigingen zullen zijn, zo blijkt uit een publicatie van de FIA. De belangrijkste conclusie uit de publicatie van de FIA is dat er aan het kwalificatieformat niets zal veranderen.

Er was even sprake van het eventueel aanpassen van de kwalificatie van drie onderdelen naar vier onderdelen. Daarbij zouden de acht rijders die na Q3 overblijven om de polepositie strijden. Bovendien zouden die rijders de race moeten aanvatten op de banden waarmee ze in het laatste deel van de kwalificatie hun snelste ronde hadden neergezet.

Alles blijft dus echter bij het oude met een kwalificatie bestaande uit drie onderdelen waarbij de tien rijders uit Q3 om de pole strijden en hun race moeten aanvatten op het setje banden waarmee ze in Q2 hun snelste ronde reden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België