logo
 

Formule 1 is lucratiever dan wereldbeker voetbal van de FIFA

04 juni 2015 — Volgens F1-journalist Christian Sylt brengt de Formule 1 meer op dan de wereldbeker voetbal van de FIFA.


De FIFA is momenteel betrokken in een corruptieschandaal en FIFA-voorzitter Sepp Blatter is ondanks zijn herverkiezing zopas opgestapt. Voetbal is en blijft echter één van de populairste sporten maar wat brengt het voetbal nu op?

Christian Sylt, een F1-journalist die voor Forbes schrijft, komt tot de conclusie dat de Formule 1 meer opbrengt dan de wereldbeker voetbal van de FIFA.

Zo zou de Formule 1 sinds 1999 16,2 miljard dollar opgebracht hebben, wat opmerkelijk meer is dan de 14,5 miljard dollar dat de FIFA wereldbeker voetbal sindsdien heeft opgebracht. F1-baas Bernie Ecclestone liet onlangs echter nog verstaan dat de populariteit van onder meer het voetbal er voor zorgt dat de Formule 1 het moeilijk heeft om nieuwe fans aan te trekken.

“Misschien hebben andere vormen van entertainment, omwille van de televisie, een groot deel van de mensen weggekaapt die normaal naar de Formule 1 zouden kijken en die nu dus iets anders volgen,” zei Bernie Ecclestone in de laatste uitgave van het F1 Racing-magazine. “Deze zaken zijn nu toegankelijker, voordien waren ze dat niet. Voetbal is zeer, zeer groot. Er zijn duizenden wedstrijden, wij hebben slechts twintig races per seizoen.”

“Sponsors komen naar de Formule 1 omwille van de manier waarop ze hun product kunnen positioneren in de Formule 1. We kunnen hen twintig locaties bieden waar ze naartoe kunnen gaan en twintig manieren waarop ze zich kunnen promoten. Maar wat voetbal betreft ... Denk eens aan de hoeveelheid wedstrijden die er plaatsvinden tijdens slechts één weekend en dat in ieder land.”

“De wereld is veranderd,” besloot de F1-baas.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België