“Formule 1 is zo gevaarlijk als voetbal”

27 april 2012 — Dat is de mening van niemand minder dan Stirling Moss.

Tijdens een interview met motorline.cc deed Stirling Moss enkele uiterst interessante uitspraken met betrekking tot de veiligheid in de Formule 1. Zo werd Moss gevraagd of hij eventueel vandaag de dag in de Formule 1 zou willen rijden, nu het ondermeer zo veilig is.

“Motorsport mag niet zo veilig zijn, het moet eerder gevaarlijk zijn. Daarom moet ik de vraag ook met neen beantwoorden. Vandaag is er veel geld dat een belangrijke rol speelt. Maar veel geld betekent ook veel problemen. Hoe meer geld je hebt, des te meer zorgen heb je ook,” zei Stirling Moss.

Op zich een erg opmerkelijk antwoord voor iemand die zelf erg lang ijverde voor een meer veilige Formule 1. Volgens Stirling Moss was het risico dat je vroeger liep als rijder ook één van de grote aantrekkingskrachten van de Formule 1.

“Het plezier bestond vroeger in het gevaar. Motorsport was een zeer gevaarlijke sport. Als jonge man wou je destijds iets opwindends beleven,” gaat Moss verder. “Ik heb me destijds geen zorgen gemaakt. Het risico maakte mij niet uit. Ik wou gewoon het gevoel hebben dat ik zo snel reed als dat de wagen maximaal aankon.”

“De Formule 1 is vandaag een veel te veilige sport geworden. De Formule 1 is momenteel zo gevaarlijk als voetbal. Het is fantastisch, de wagens zijn vandaag uit koolstofvezel gemaakt en kunnen erg veel aan. De aerodynamica is zo goed dat een wagen tegen 150 km/h tegen het plafond kan rijden, zo sterk wordt de wagen tegen de bodem gedrukt. Het zijn allemaal dingen die we destijds niet hadden,” besluit Moss.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België