“Formule 1 komt niet naar Nederland indien Zandvoort niet lukt”

04 maart 2019 — De Formule 1 zou alleen interesse hebben in de eventuele organisatie van een Nederlandse GP op het circuit van Zandvoort. Mocht dat niet door kunnen gaan dan zou de Formule 1 niet terugkeren naar Nederland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

In een open brief heeft de Nederlandse Sportraad (NLsportraad) op 4 maart zich gericht aan het kabinet, het parlement, de provincies Noord-Holland en Drenthe, de gemeenten Zandvoort en Assen en de beide circuits. Daarin benadrukt ze het belang van de eventuele komst van de Formule 1 naar Nederland. Uit de brief blijkt ook dat de Formula One Management (FOM) alleen Zandvoort in overweging neemt voor een eventuele F1-race in Nederland.

“Na raadpleging van Formula One Management (FOM) constateert de NLsportraad dat de organisatie van Formule 1 alleen aan de orde is in Zandvoort,” luidt het in een bericht.

“De NLsportraad ziet de organisatie van Formule 1 als een grote kans voor de vele Nederlandse fans om van de autosport en Max Verstappen te genieten, maar ook als kans voor regio-ontwikkeling en Holland promotie.”

“De NLsportraad doet een oproep aan betrokken partijen om maximale economische en maatschappelijke impact te realiseren. Publiek-private samenwerking, samenwerking tussen overheden en interdepartementale samenwerking acht de NLsportraad hierbij cruciaal.”

Klik hier voor de volledige brief van de NLsportraad.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België