Formule 1 lanceert kampioenschap voor gamers

21 augustus 2017 — De Formule 1 gaat met de “Formula 1 eSports series” zijn eerste stappen zetten in de virtuele racewereld.


Vanaf september 2017 zullen fans en gamers van overal ter wereld online kunnen uitvechten wie de beste virtuele F1-rijder is, of om het wat officiëler te laten klinken: “Formula 1 eSports Series World Champion.” Er wordt samengewerkt met Codemasters, dat op 25 augustus “F1 2017” uitbrengt, en met Gfinity, leider in esports-evenementen en competities.

“Dit is een enorme mogelijkheid voor ons op strategisch vlak maar ook op het vlak van hoe we onze fans benaderen,” aldus commercieel directeur van de F1, Sean Bridges. “De eSports series is een groeiend gegeven en we bereiken in één klap heel veel fans. We zijn uiteraard trots dat we dit samen met Codemasters en Gfinity kunnen verwezenlijken.”

“Natuurlijk zullen we, net als in de Formule 1, blijven evolueren en innoveren op een manier dat we onze fans de leukste en spannendste ervaring kunnen aanbieden,” gaat Bridges verder.

Het spel dat gebruikt wordt zal het officiële spel van de Formule 1 zijn, “F1 2017,” dat op 25 augustus uitgebracht wordt op Playstation 4, Xbox One en PC. Over drie rondes wordt gezocht naar de kampioen van 2017 en de finale zal plaatsvinden in hetzelfde weekend als de laatste race van het F1-seizoen.

In de loop van september zullen er kwalificatiesessies zijn waaruit de 40 snelste rijders gekozen worden. Deze zullen hun kunstjes mogen vertonen op 10 en 11 oktober in de Gfinity Arena in Londen tijdens de halve finales. De snelste 20 stoten dan door naar de finales die zullen plaatsvinden in Abu Dhabi tijdens de laatste Grote Prijs van het F1-seizoen op het Yas Marina circuit op 24 en 25 november. Na dat weekend zullen we dus niet alleen de nieuwe wereldkampioen Formule 1 kennen maar tevens de virtuele tegenhanger ervan.

De winnaar, die gekroond wordt tot “Formula 1 eSports Champion Expert 2018,” zal automatisch geplaatst zijn voor de halve finales van het kampioenschap van 2018. Hij zal ook een Grand Prix in 2018 mogen bijwonen en hij zal een personage worden in het spel “F1 2018.”

De Formule 1 benadrukt dat deze competitie een jaarlijks initiatief zal zijn en dat ze op die manier een breder en jonger publiek willen aanspreken.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië