Formule 1 maakte 68 miljoen dollar verlies in 2018

02 maart 2019 — De Formule 1 heeft over het boekjaar 2018 zo'n 68 miljoen dollar verlies geleden, zo blijkt uit cijfers die deze week werden vrijgegeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na haar overname van de Formule 1 stelt het Amerikaanse Liberty Media alles in het werk om de inkomsten van de Formule 1 te verhogen en de sport aantrekkelijker te maken. Op financieel vlak kan het echter nog beter, zo blijkt uit cijfers die de Formule 1 op donderdag publiceerde.

Als sport stegen de inkomsten van de Formule 1 met 44 miljoen dollar naar 1,827 miljard dollar. Slechts zo’n 6 miljoen dollar viel rechtstreeks toe te schrijven aan de F1-activiteiten terwijl zo’n 38 miljoen dollar toe te schrijven is aan rubrieken zoals logistiek, digitale media, tv-producties, allerlei acitiviteiten voor fans en hogere verkopen voor Formule 2 en GP3.

Opvallend is echter dat de inkomsten verwezenlijkt voor het organiseren van de 21 races in 2018 minder groot waren dan de inkomsten die gehaald werden uit de F1-kalender in 2017, die een race minder telde. Het wegvallen van de GP van Maleisië kon op financieel vlak niet gecompenseerd worden door de races in Frankrijk en Duitsland die in 2018 bijkomend op de kalender stonden.

Wat de teams betreft is het eveneens opmerkelijk te noemen dat het geld dat onder de teams werd verdeeld voor het tweede jaar op rij verminderde. De teams kregen in 2018 gezamenlijk slechts 913 miljoen euro, waar dat het jaar voordien nog 919 miljoen euro was.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België