logo
 

Formule 1 moet op zoek naar een nieuwe dokter

15 november 2012 — Het F1-circus kan rekenen op uitstekende medische installaties en personeel tijdens ieder raceweekend, maar na dit seizoen moet het wel op zoek naar een nieuwe F1-dokter.

image
Eerder dit jaar overleed de legendarische dr. Sid Watkins. Het was Watkins die aan de basis stond van de huidige medische topvoorzieningen die er in de Formule 1 zijn. Dankzij Watkins verbeterde de algemene veiligheid in de Formule 1 ook erg sterk.

Toen Watkins met F1-pensioen ging werd hij opgevolgd door Gary Hartstein. Hartstein was sinds 2005 aanwezig tijdens ieder F1-raceweekend en de Amerikaan speelde ook een belangrijke rol in de verdere verbetering van de medische voorzieningen door zijn aanwezigheid in de Medical Training Working Group van de FIA.

Hartstein kreeg van de FIA te horen dat zijn contract niet verlengd is en daardoor resten hem dus nog twee F1-races. Hij kondigde vervolgens het nieuws zelf aan via zijn twitter-account.

“Ik weet niet echt waarom mijn contract niet verlengd is, maar het ligt alvast niet aan mezelf. Brazilië zal daarom mijn 247ste en laatste F1-race worden. Het is een ervaring geweest die gans mijn leven heeft veranderd en die ik nooit zal vergeten,’ postte Hartstein op zijn twitter-account.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België