“Formule 1 wil in Oostenrijk de F1-kalender verder aanvullen”

25 juni 2020 — Volgens het meestal goed ingelichte 'Auto, Motor und Sport' zal de Formule 1 tijdens het eerste raceweekend in Oostenrijk de F1-kalender verder aanvullen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De Formule 1 maakte tot dusver alleen nog maar acht Europese races van de nieuwe F1-kalender 2020 bekend. Bedoeling was om na het het Europees gedeelte naar de rest van de wereld te trekken maar dat is ernstig ter discussie komen te staan.

De situatie met betrekking tot het coronavirus COVID-19 lijkt immers in de rest van de wereld verder te escaleren terwijl het virus in Europa sterk teruggedrongen is. Bovendien is het voor de F1-teams veel eenvoudiger om zich in Europa te verplaatsen in plaats van naar de andere kant van de wereld te vliegen.

Het ziet er daarom naar uit dat er aan de acht reeds gekende Europese races nog een aantal extra Europese races worden toegevoegd. De F1 streefde er ook naar om tegen eind juni meer duidelijkheid te verschaffen over de rest van de F1-kalender maar het ziet er nu naar uit dat de F1 tijdens het eerste raceweekend in Oostenrijk een aantal bijkomende races bekendgemaakt zullen worden.

Het ziet er bovendien niet naar uit dat er snel naar Azië of Amerika wordt afgereisd want de situatie met betrekking tot het coronavirus COVID-19 is nog zeer onzeker.

De F1-teams zouden omwille van logistieke redenen in Oostenrijk reeds duidelijkheid willen over de races die na de GP van Italië in Monza plaatsvinden, zo bericht Auto, Motor und Sport. De kans lijkt groot dat Mugello dan de volgende race op de kalender wordt, aangevuld met nog enkele andere Europese races.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België