“Formule 1 zal bijtanken niet opnieuw invoeren”

07 juni 2015 — Het ziet er naar uit dat het bijtanken niet opnieuw zal ingevoerd worden in de Formule 1.


De F1 Strategy Groep liet onlangs weten dat men het bijtanken opnieuw wenste te introduceren in de Formule 1. Het voorstel diende wel nog verder geëvalueerd en besproken te worden met de teams.

Maar die evaluatie blijkt niet positief te zijn en volgens Mercedes-baas Toto Wolff zal het bijtanken dan ook niet opnieuw in de Formule 1 geïntroduceerd worden. Vooral de kosten en de veiligheid zouden de grootste struikelblokken zijn.

“Toen we het bespraken in de Strategy Group kende het voorstel niet veel steun, maar we raakten het er wel over eens om het verder te bekijken. We zouden het bespreken tijdens een meeting over de technische en sportieve regels en het grondig analyseren,” aldus Toto Wolff. “De feedback was voor de volle honderd procent negatief. Het is te duur, niet veilig genoeg en te bepalend voor de races en de strategieën.”

“Het voorstel keert nu terug naar de Strategy Group maar volgens mij zal het niet gebeuren. Ik ben niet enthousiast om bijtanken opnieuw in de Formule 1 te zien,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België