“Formule 1 zal sterk kunnen profiteren van aanwezigheid in India”

02 november 2011 — De allereerste GP van India werd nog maar pas verreden en de commentaren zijn bijna allemaal positief. Meer zelfs, de Formule 1 zal volgens Karun Chandhok sterk kunnen profiteren van haar aanwezigheid in India.

India liep echt storm voor de allereerste F1-race. Een massa fans rondom het circuit en op de tribunes. Tegelijkertijd was er ook heel wat media-aandacht. Bovendien hadden ze een thuisrijder, Narain Karthikeyan mocht immers van Hispania Racing deelnemen aan zijn thuisrace.

Voor Karun Chandhok verliep de GP van India iets minder succesvol. De Indiër had gehoopt dat hij van Team Lotus eveneens mocht deelnemen, maar die toestemming kreeg hij uiteindelijk niet. Chandhok is echter laaiend enthousiast over de aanwezigheid van de Formule 1 in India. Volgens Chandhok zullen er heel wat sponsors en partners uit India een positieve bijdrage leveren voor de Formule 1.

“Het gaat nu echt heel groot zijn, de impact van de Formule 1 op India” aldus Chandhok. “Ik denk dat men tot nu toe de impact van de Indiase markt onderschat heeft. Vanaf nu zal het echter anders zijn.”

“De plaatselijke media was fantastisch en ook de internationale media was erg lovend, op enkele kleine problemen in het begin na toch. Iedereen heeft ervan genoten,” besluit Chandhok.

Volgens Chandhok was dit nog maar het begin en zal de Formule 1 en bij uitbreiding gans de wereld nog versteld staan van India.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België