Formule E gaat spectaculaire nachtrace in Saudi-Arabië organiseren

24 november 2020 — De Formule 1 kondigde eerder al aan dat Saudi-Arabië op de F1-kalender 2021 zal staan en nu laat ook de Formule E weten dat het er een 'spectaculaire' nachtrace zal organiseren.

Saudi-Arabië krijgt dus de primeur om de allereerste nachtrace in de Formule 1 te organiseren, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. De race zou voor heel wat spektakel moeten zorgen.

“We zijn zeer trots aan te kondigen dat we samen met Saudi-Arabië de allereerste nachtrace in de Formule E zullen organiseren,” aldus Alberto Longo, de mede-oprichter van de Formule E.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat de race erg spectaculair zal zijn en zal leiden tot een nieuwe soort strijd die we nog niet eerder gezien hebben.”

Toen de Formule 1 aankondigde dat Saudi-Arabië op de F1-kalender zou komen ontstond er heel wat kritiek, vooral omwille van vermeende inbreuken op de mensenrechten die in het land frequent zouden voorvallen.

Bij de Formule E probeerden ze die kritiek in hun persbericht duidelijk voor te zijn: “Zoals bij alles hebben we in eerste instantie aandacht gehad voor hoe we onze sportieve visie op een duurzame manier kunnen brengen.”

“Alvorens we ons raceproduct innoveren moeten we erop kunnen vertrouwen dat we kunnen voldoen aan de duurzame standaarden die we onszelf opleggen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België