“Formule E inruilen voor de F1 was een makkelijke beslissing”

05 mei 2019 — Alex Albon had voor 2019 al een deal met het fabrieksteam van Nissan op zak om in de Formule E aan de slag te gaan. Toen kwam Toro Rosso echter op de proppen en volgens de Thaise rijder was het geen moeilijke keuze.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon) op

Velen zagen het opgeven van een contract bij Nissan als een groot risico voor Albon maar hijzelf vond het een makkelijke beslissing. De eerste vier races van 2019 heeft hij al laten zien dat hij het vertrouwen van Toro Rosso waard is.

Hij wist al twee keer in de punten te eindigen met als voorlopig hoogtepunt de tiende plaats in de GP van China nadat hij gestart was vanuit de pitlane.

“Omschakelen van de Formule E is altijd een risico,” aldus Albon tegenover ‘crash.net.’ “Maar sinds ik zes jaar ben denk ik aan de F1 als ik aan autosport denk, dat is wat iedereen wil doen als ze jong zijn.”

“Zelfs toen ik in de Formule 2 aan de slag was is de F1 steeds mijn doel gebleven maar de kans werd steeds onwaarschijnlijker. Toen ben ik naar de Formule E gegaan.”

“Toen de kans zich voordeed was het voor mij meteen duidelijk. Er zal waarschijnlijk wel minder stabiliteit zijn in de F1 maar in de Formule E moet je ook presteren en resultaten laten zien.”

“Van mijn kant is er geen sprake van spijt. Je wil je enige kans op de Formule 1 niet laten schieten, het was dus een makkelijke beslissing,” besluit Albon.

Geschreven door Tom Schots

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België