Forza Rossa volgend jaar op F1-grid, Haas Racing pas in 2016?

03 juni 2014 — Het ziet er naar uit dat niet Haas Racing, maar wel Forza Rossa, volgend jaar op de startgrid van de Formule 1 zal staan.


Forza Rossa zou naar verluidt van de FIA de toestemming hebben gekregen om binnen de komende twee jaar op de startgrid van de Formule 1 te verschijnen. De FIA kondigde in april reeds aan dat Haas Racing de toestemming had gekregen om de F1-grid te vervoegen.

Het nieuwe team, dat uit Roemenië afkomstig is, zou de intentie hebben om reeds begin volgend jaar op de startgrid te staan, al zou Forza Rossa er ook voor kunnen opteren om pas in 2016 deel te nemen aan de Formule 1. Van Haas Racing wordt dan weer verwacht dat het binnenkort zal aankondigen dat het pas in 2016 haar debuut zal maken in plaats van volgend jaar.

Forza Rossa zou gerund worden door Colin Kolles, de voormalige teambaas van Midland/Spyker/Force India en nadien ook HRT. Het project zou geleid worden door Ion Bazac, de Roemeens minister van volksgezondheid. Bazac is eveneens de Roemeense importeur van Ferrari’s en dat onder de naam Forza Rossa. Dat zorgt er meteen ook voor dat er gespeculeerd wordt dat de nieuwe renstal met motoren van Ferrari zal rijden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België