FOTA overweegt drie wagens per team

De meeting van de FOTA waarover we jullie eerder wisten te berichten ging voor alle duidelijkheid niet enkel over het terug aantrekken van Williams en Force India. Zo zou men ook het plan om een derde wagen vanaf 2010 in overweging hebben genomen.

Het plan om een derde wagen per team op de grid te plaatsen is eigenlijk in eerste plaats ontstaan nadat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zijn comeback in 2009 moest annuleren. Het verbod op testen zorgt anderzijds ook nog eens voor grootse problemen bij enkele teams wat betreft de betrouwbaarheid van hun wagens. Het plan om een derde wagen op de grid te plaatsen schijnt nu toch wel zo stilaan serieus te worden genomen.

“We hebben tijdens de meeting ondermeer besproken wat de plannen voor de toekomst zijn. We hebben de mogelijkheid besproken om een derde wagen op de grid te plaatsen om op die manier jongere rijders een kans te geven in de F1. Op dit ogenblik is de F1 zowat de enige sport waar geen training meer aan verbonden is”, zo vertelde Luca di Montezemolo.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image