logo
 

Foto: de nieuwe F1-bolide van Manor

12 maart 2015 — Eindelijk hebben we hem te zien gekregen, de nieuwe F1-bolide van het Manor F1 team.


Het Manor F1 team ging vandaag met haar wagen richting de scruteneering en passeerde succesvol alle controles. De renstal slaagde erin om in laatste instantie af te reizen naar Melbourne voor het openingsweekend van het F1-seizoen 2015. Daarvoor moest het wel eerst haar wagen uit 2014 aanpassen aan het reglement van 2015.

Tot nu toe kregen we de wagen nog niet te zien maar vandaag konden we ons dan eindelijk een eerste beeld vormen van de F1-bolide van Manor. De wagen heeft in grote lijnen dezelfde livery als die van Marussia vorig jaar, met vooral rood, wit en zwart als kleuren. Manor opteerde voor een lange neus om te voldoen aan het nieuwe technisch reglement voor de neuzen en de voorvleugels.

Ondertussen stelt men zich openlijk de vraag of Marussia dit raceweekend wel veel in actie zal komen. Er werd nog geen enkele meter gereden met de nieuwe wagen. Manor nam immers niet deel aan één van de drie wintertests. Anderzijds zouden de eerste problemen reeds opgedoken zijn met de wagen.

Ook de software van de wagen zou voor de nodige problemen zorgen. Die software stond immers op computers die verkocht zijn tijdens een veiling. De kans bestaat volgens Auto, Motor und Sport dat het team er niet op tijd in slaagt om alle software op tijd opnieuw geïnstalleerd te krijgen. Anderzijds zou er ook nog het nodige geld op tafel moeten gelegd worden om de software van de motoren vrij te krijgen.

Het mag duidelijk zijn,  het is niet omdat Manor zich in Melbourne bevindt, dat nu plots alle problemen opgelost zijn ...

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België