logo
 

Foto: Mercedes toont eerste foto van haar nieuwe wagen: de F1 W07

21 februari 2016 — Mercedes heeft een eerste foto vrijgegeven van haar nieuwe wagen: de Mercedes F1 W07.


De voorbije dagen maakte Mercedes de fans en media al warm door onder meer een onboard video vrij te geven waarop Nico Rosberg met de Mercedes F1 W07 reed over het circuit van Silverstone. Mercedes liet gisteren reeds weten dat vandaag meer zou volgen en dat blijkt ook uit het vrijgeven van de eerste foto.

Mercedes domineerde de voorbije twee seizoenen in de Formule 1. Lewis Hamilton werd twee keer wereldkampioen terwijl teamgenoot Nico Rosberg telkens vice-kampioen werd. Met de F1 W07 hoopt Mercedes om ook in 2016 succesvol te zijn en haar wereldtitel te verdedigen. Ferrari scherpte haar ambities alvast aan en wil dit jaar met Mercedes de strijd aangaan om de titel. De Mercedes F1 W07 moet daarop het antwoord zijn.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg vormen net als de voorbije jaren het rijdersduo. Hamilton wil daarbij voor een derde titel op rij gaan, daar waar Nico Rosberg komend seizoen wil tonen dat hij wel degelijk zijn Britse teamgenoot kan verslaan in de strijd om de titel. Tijdens de laatste races van het seizoen 2015 voerde de Duitser alvast de druk op door de laatste drie races van het seizoen op zijn naam te schrijven. Het leidde bij Hamilton alvast tot de nodige frustraties.

Benieuwd of dit opnieuw voor het nodige spektakel zal zorgen bij Mercedes. Met de F1 W07 en de krachtige Mercedes-motor worden ze echter als het ‘te kloppen team’ beschouwd.

Update 11u30:
Ondertussen heeft Mercedes nog enkele foto’s extra online geplaatst: klik hier


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België