Foto’s: Ferrari presenteert een mat rode F1-bolide: SF90

15 februari 2019 — Ferrari heeft vandaag haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2019 voorgesteld. De presentatie van de nieuwe F1-bolide vond plaats in het Italiaanse Maranello en kon door de fans live gevolgd worden. Pijnlijk voor de Italiaanse renstal was dat de foto's kort voor de presentatie uitlekten.


Sinds 2008 is Ferrari al aan het wachten op een nieuwe wereldtitel in de Formule 1, de laatste rijders titel dateert zelfs van 2007. Toen slaagde Kimi Raikkonen erin om zich tot wereldkampioen te kronen.

Enkele keren waren ze er bij Ferrari dicht bij, zoals met Fernando Alonso. In 2015 vervoegde Sebastian Vettel Ferrari in de hoop na vier wereldtitels op rij met het Red Bull F1 team een vijfde titel met Ferrari te behalen. Net als bij Michael Schumacher verliep die overstap niet probleemloos en was het niet meteen een weg naar nieuw succes.

Ferrari liep de voorbije jaren immers vooral achter de feiten aan en keek sinds de introductie van de V6-hybridemotor tegen een achterstand aan. Mercedes domineert sindsdien immers de Formule 1 maar Ferrari wist de voorbije twee jaren de kloof aanzienlijk te dichten.

Onder leiding van de nieuwe teambaas Mattia Binotto wil Ferrari dit jaar voor niets minder dan beide wereldtitels gaan. Sebastian Vettel zal ongetwijfeld het speerpunt van die titelcampagne vormen al krijgt hij met de 21-jarige Charles Leclerc wel een uitdagende en snelle teamgenoot naast zich.

Kimi Raikkonen, die de voorbije jaren de teamgenoot van Vettel was, maakte de overstap naar Alfa Romeo Racing en stelde zo zijn F1-pensioen met minstens twee jaar uit. Het wordt nu vooral uitkijken hoe Vettel en Leclerc met elkaar zullen samenwerken en of er geen spanningen komen die de titelcampagne stokken in de wielen steken.

De Tifosi, de temperamentvolle fans van Ferrari, zullen ook dit jaar met niets minder dan de wereldtitel tevreden zijn. Afwachten of Ferrari hen dit jaar niet opnieuw zal teleurstellen ...Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België