Foto’s: Mercedes presenteert de W08, een nieuwe kampioenswagen?

23 februari 2017 — Het Mercedes F1 team heeft in Silverstone haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2017 onthuld: de W08.


Mercedes gaf gisteren al een sneak preview van haar nieuwe F1-bolide door enkele foto’s vrij te geven waarop onderdelen van de wagen te zien waren. De neus was echter het enige onderdeel dat echt goed te zien was. Vandaag ging het doek effectief van de wagen.

Lewis Hamilton maakt net als vorig jaar deel uit van het rijdersduo bij Mercedes. De Britse drievoudig wereldkampioen krijgt na het onverwacht vertrek van Nico Rosberg echter wel een nieuwe teamgenoot. De Fin Valtteri Bottas, die overkomt van Williams, moet er mee voor zorgen dat Mercedes haar wereldtitel kan verlengen. Bottas kreeg een contract van slechts één seizoen bij Mercedes.

Bij Mercedes zijn ze van mening dat ze op die manier hun opties voor 2018 openhouden. Onder meer de contracten van Sebastian Vettel (Ferrari) en Fernando Alonso (McLaren) lopen eind 2017 immers af. Bottas zal zich dus moeten bewijzen indien hij ook na 2017 nog in een topwagen wil rijden.
Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België