Foto’s: Mercedes presenteert de W10

13 februari 2019 — Het Mercedes F1 team heeft haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2019 voorgesteld. De Mercedes W10 wacht de zware taak om de wereldtitel bij de constructeurs te verdedigen en Lewis Hamilton aan een zesde wereldtitel te helpen.


Sinds de introductie van de V6-turbomotoren in de Formule 1 domineert Mercedes. Vijf jaar op rij kroonde Mercedes zich tot wereldkampioen bij de constructeurs en ook de rijderstitel ging telkens naar een Mercedes-piloot.

In 2016 ging de wereldtitel naar Nico Rosberg, die meteen daarna ook zijn afscheid van de Formule 1 aankondigde. Al de andere jaren veroverde Lewis Hamilton de wereldtitel, waardoor hij nu maar liefst vijf F1-wereldtitels achter zijn naam heeft staan: vier bij Mercedes en één bij McLaren.

Ook dit jaar wil Hamilton ongetwijfeld voor niets minder dan de wereldtitel gaan, net als Mercedes. Valtteri Bottas is net als de voorbije twee seizoenen de teamgenoot van Hamilton.

Na een bemoedigend eerste seizoen was 2018 een erg moeilijk seizoen voor Bottas. De Fin kende na teamorders tijdens de GP van Rusland duidelijk een mentale dip tijdens de rest van het seizoen. Het is nu de vraag of Valtteri Bottas dit seizoen wel een vuist zal kunnen maken tegenover Hamilton.Foto’s: Mercedes F1 team

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België