Foto’s: Williams presenteert de Williams FW41 in Londen

15 februari 2018 — Het Williams F1 team heeft als tweede F1-team haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2018 voorgesteld.

Lange tijd zag het er naar uit dat Williams ons als eerste een nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2018 zou voorstellen maar de renstal werd gisteren in snelheid gepakt door het Amerikaanse Haas F1 team.

De feestelijkheden waren er echter niet minder om. De nieuwe Williams FW41 werd immers voorgesteld in Londen, waar het rijdersduo Lance Stroll en Sergey Sirotkin het doek van de nieuwe F1-bolide mochten halen.

De Canadees Lance Stroll begint aan zijn tweede F1-seizoen bij Williams terwijl de Rus Sergey Sirotkin zijn F1-debuut zal maken. Sirotkin vervangt Felipe Massa die eind vorig jaar na een jarenlange carrière afscheid nam van de Formule 1.

Met Stroll en Sirotkin beschikt Williams over het jongste rijdersduo in de Formule 1, Stroll amper 19 terwijl Sirotkin nog maar 22 is. Uiteraard zijn ze met gezamenlijk amper F1-seizoen ervaring ook het meest onervaren rijdersduo op de startgrid.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België