Foto’s: Williams test bijzondere ‘dubbeldekker-achtervleugel’

19 mei 2016 — Het Williams F1-team testte de voorbije twee dagen in Barcelona met een bijzondere 'dubbeldekker-achtervleugel'. Het meest bijzondere is misschien wel dat dergelijke achtervleugel niet gebruikt mag worden tijdens een raceweekend.

De ‘dubbeldekker-achtervleugel’ is geen volledig nieuw concept, zoals uit bovenstaande tweet mag blijken. Wel bijzonder is dat Williams het concept de voorbije twee dagen uittestte op het Circuit de Catalunya terwijl het nooit met dergelijk type achtervleugel mag rijden tijdens een raceweekend.

Het reglement laat dergelijk type achtervleugel niet toe maar tijdens de officiële tests geldt die richtlijn niet. F1-teams kunnen dus met eender welke voor- of achtervleugel rijden tijdens een F1-test. Ook het opbouwen van allerlei andere constructies kan theoretisch.

Vraag blijft natuurlijk waarom Williams er dan de voorbije twee dagen mee heeft getest?

Het Williams F1 team liet in een reactie weten dat de speciale achtervleugel gebruikt wordt om de aërodynamica en balans van de wagen beter te begrijpen. De vergaarde data zou bovendien zowel voor het seizoen 2016 als 2017 relevant zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België