logo
 

“Fouten maken is normaal”

09 augustus 2012 — Die uitspraak komt van niemand minder dan Pastor Maldonado.

Maldonado behaalde tijdens de GP van Spanje erg verrassend zijn allereerste overwinning in de Formule 1. Maar sindsdien ging het alleen maar bergaf. De Venezolaan verraste vervolgens vriend en vijand vooral met zijn crashes en talrijke fouten.

Hij kreeg heel wat kritiek in de media en van andere F1-piloten maar de Venezolaan heeft zo zijn eigen idee over wat er allemaal gebeurd is. Volgens Pastor Maldonado is het erg normaal dat hij veel fouten maakt.

“Die fouten zijn normaal,” vertelde Maldonado tegenover GP Week. “Als je naar andere rijders kijkt dan zie je dat ze in het verleden hetzelfde hebben gedaan.”

“We hebben zeker en vast niet op een constante basis gepresteerd. In Australië reed ik bijvoorbeeld zesde en crashte ik in de laatste ronde. Voor dit seizoen, en zeker na het dramatisch seizoen van vorig jaar, had niemand verwacht dat we een overwinning zouden behalen.”

Na die overwinning stapelden diverse fouten zich echter op en Maldonado kreeg de reputatie van een brokkenpiloot. Maar daarop heeft de Venezolaan zijn eigenzinnige antwoord klaar ...

“Voor ik mijn eerste overwinning in Spanje behaalde was hier bijna niemand die een interview van mij wou. Nu staat plots iedereen hier voor een interview. Dit is nu eenmaal racen. Ik maakte gewoonweg een aantal fouten, dat is alles. Ik probeer gewoonw mijn uiterste best te doen, zoals altijd.”

Maldonado hoopt tijdens de tweede seizoenshelft op zijn minst nog enkele keren te schitteren en de nodige punten te sprokkelen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België