logo
 

“Fouten van Max Verstappen zijn onaanvaardbaar”

01 juni 2016 — Jacques Villeneuve, zelf voormalig wereldkampioen, heeft felle kritiek geuit aan het adres van Max Verstappen en Red Bull.


Voor Verstappen was Monaco een raceweekend om snel te vergeten. De Nederlander crashte maar liefst drie keer tijdens het raceweekend, iets dat volgens Villeneuve compleet onaanvaardbaar is.

“Het was een verschrikkelijk weekend,” zei Villeneuve tegenover ‘Motorsport Magazin’. “Hij is snel maar heeft tijdens dit raceweekend te veel fouten gemaakt.”

Villeneuve verwijst vervolgens naar het feit dat Red Bull Daniil Kvyat na slechts één slecht raceweekend aan de kant schoof.

“Een andere rijder zou nu naar huis gestuurd worden maar omdat het Max Verstappen is probeert men nu naar excuses te zoeken. Hij wordt beschermd,” stelt de wereldkampioen uit 1997 vast.

Volgens Villeneuve mag er bijvoorbeeld geen excuus gezocht worden in het feit dat Verstappen in Monaco zogezegd harder moest pushen omdat hij over de ‘oude’ versie van de Renault-motor beschikte.

“Natuurlijk niet!” vindt Villeneuve. “Hij heeft twee keer dezelfde fout gemaakt, dat is onaanvaardbaar. Drie fouten tijdens hetzelfde raceweekend, dat is simpelweg te veel.”

Villeneuve denkt echter niet dat de fouten van Verstappen in Monaco uiteindelijk gevolgen zullen hebben voor de toekomst van de Nederlander.

“Hij is geliefd bij Red Bull en ook de fans. Hij wordt echter niet op dezelfde manier bekritiseerd als andere rijders,” besluit Villeneuve.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België