logo
 

Frankrijk wacht op België om F1-race te organiseren

08 maart 2012 — In Frankrijk is alles klaar om in 2013 opnieuw een f1-race te organiseren. Men wacht er enkel nog op een akkoord uit ... België.

Reeds geruime tijd is er sprake van het eventueel afwisselend organiseren van f1-races in België en Frankrijk. Voor Frankrijk zou het een goede oplossing zijn om terug te keren op de f1-kalender, voor België zou het dan weer een goede oplossing zijn om te overleven op de f1-kalender.

Het circuit van Spa-Francorchamps is dan wel erg populair bij de fans en rijders, toch spartelt het ieder jaar om te kunnen overleven. De nodige budgetten rondkrijgen en niet te verlieslatend zijn, het zijn twee doelstellingen die ieder jaar terugkomen en als een molensteen rond de nek van de organisatie hangen.

Al enkele maanden rijpt het idee om de gp van Frankrijk en de gp van België afwisselend te organiseren. Voor België zou het alvast een mooie oplossing zijn. De overheden moeten dan niet ieder jaar bijpassen en Spa-Francorchamps zou haar plaats op de f1-kalender kunnen behouden. Steeds meer landen staan immers met het nodige geld te zwaaien om hun plaats op de kalender te veroveren.

Ook Bernie Ecclestone is er een voorstander van dat circuits in Europa een race afwisselend zouden organiseren. Voor Ecclestone zou het uiteraard een goede zaak zijn want uiteraard rinkelt de kassa dan voor hem. Er is dan immers meer plaats voor nieuwe landen die een race willen organiseren.

“Ik heb tegen Bernie gezegd dat we klaar zijn,” aldus David Douillet, de minister van sport in Frankrijk. “We hebben de financiële kant geregeld, daar hebben we een akkoord over bereikt. Nu wachten we op het standpunt van onze Belgische vrienden. Het project zou immers afwisselend in Le Castellet en Spa plaatsvinden”.

Wie voor de allereerste keer f1-bolides over Eau Rouge wil zien scheuren kan dus maar best dit jaar naar de gp van België gaan, anders is de kans groot dat je twee jaar moet wachten.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëGP van Frankrijk

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië