Franz Tost: “Gasly verdient deze kans”

26 september 2017 — Het feit dat Gasly de plaats van Kvyat inneemt, en niet die van Carlos Sainz, voor de komende races kan enigszins als verrassend gezien worden. Teambaas Franz Tost probeert de situatie te verduidelijken.


Het stond immers al vast dat Carlos Sainz het team zou verlaten aan het einde van het seizoen en geruchten deden de ronde dat de Spanjaard al tijdens de Grote Prijs van Maleisië achter het stuur van een Renault zou zitten. Niets is echter minder waar en het is Daniil Kvyat die plaats moet ruimen om Pierre Gasly te laten wennen aan de Formule 1.

“Toro Rosso is door Red Bull opgericht om jonge rijders uit hun juniorprogramma verder op te leiden in de Formule 1,” vertelt teambaas Franz Tost op de website van Toro Rosso. “Dat is nu precies wat we met Pierre gaan doen. Hij is de volgende in lijn om van deze kans gebruik te maken en hij heeft al bewezen dat hij deze kans verdient. In 2016 pakte hij de titel in de GP2 en dit jaar vecht hij nog om de titel in de Super Formula in Japan. Dit geeft ons de kans om meer informatie in te winnen als we een beslissing moeten nemen over onze line up voor 2018.”

Zien we volgend jaar dan Pierre Gasly aan de zijde van Daniil Kvyat of tovert Red Bull of Honda een ander konijn uit de hoed? De situatie van de Rus bij Red Bull lijkt met de dag onhoudbaarder te worden.

“Kvyat heeft dit jaar nog niet zijn volledige potentieel kunnen laten zien, soms door zijn eigen schuld en soms door technische problemen,” aldus Tost. “Daarom zetten we hem even aan de zijlijn en het maakt het ook makkelijker om Pierre te evalueren tijdens een heel weekend.”

Tenslotte wil ook Gasly zelf nog wel iets kwijt over de kans die hij gekregen heeft.

“Ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft en in het bijzonder Red Bull, Dr. Helmut Marko en Scuderia Toro Rosso. Dit is een mooie kans voor mij en ik denk dat ik er helemaal klaar voor ben, mede dankzij mijn werk als derde rijder bij Red Bull Racing. Ik ga mijn uiterste best doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij Toro Rosso tijdens de volgende races.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België