Franz Tost: “Kvyat hoort thuis in de Formule 1”

15 december 2017 — In een interview met de officiële F1-website laat Toro Rosso-teambaas Franz Tost weten dat zijn voormalige poulain Kvyat alles in huis heeft om het te maken als Formule 1-rijder.


Nadat Kvyat door Red Bull op de keien werd gezet moet de jonge Rus nu al zijn hoop richten op het felbegeerde zitje van Massa wil hij in 2018 aan de start van het F1-seizoen staan. Hij kwam, na een goed seizoen bij Toro Rosso in 2014,  als een komeet terecht bij de hoofdmacht van Red Bull in 2015. Dit jaar vertrekt hij bijna met stille trom bij Toro Rosso.

Dat is jammer voor een rijder die door verschillende kenners een grote toekomst voorspeld werd, dat vindt ook zijn voormalige teambaas bij Toro Rosso Franz Tost.

“Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Daniil enorm veel talent heeft,” aldus de teambaas. “Hij was soms ook sneller dan Ricciardo maar om de één of andere reden kon hij vorig jaar niet laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij was ook bij veel incidenten betrokken maar ik moet ook wel toegeven dat hij veel te kampen had met betrouwbaarheidsproblemen en dat kwam zijn zelfvertrouwen niet ten goede.”

“Door die vele incidenten kon hij niet de prestaties leveren die we van hem mochten verwachten. Misschien dat hij na een korte break zijn batterijen heeft kunnen opladen en dan zullen we Daniil in normale doen terug zien bij een ander team.”

“Bij momenten was hij ook te agressief in het begin van de race en dan vooral in de eerste bocht. Hij wil vaak op allerlei manieren dingen forceren in de eerste honderden meters en dan brengt een ongelofelijke druk met zich mee. Ik hoop dat hij nog een kans krijgt want ik vind echt dat hij in de F1 thuis hoort,” besluit de aimabele Oostenrijker.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België