Frijns krijgt kans bij Sauber

18 oktober 2012 — Robin Frijns zal bij de young driver test in Abu Dhabi de kans krijgen om te testen voor Sauber. Onze noorderbuur zal op zes november achter het stuur kruipen en de wagen daarna aan vaste testrijder Esteban Gutierrez overlaten voor de volgende twee dagen.

Robin Frijns kan dit weekend de titel nemen in de formule Renault 3.5, maar moet daar afrekenen met Jules Bianchi die vijf punten voorstaat op de Nederlander. Verder kon hij zich vorig jaar al kronen tot formule Renault 2.0 en het jaar daarvoor tot Europees formule BMW-kampioen na zijn derde plaats in het kampioenschap van 2009.

Frijns zal zich in Abu Dhabi moeten bewijzen naast andere jonge talenten als Jules Bianchi en Sam Bird. Toch is het niet de eerste keer dat hij in een formule 1-wagen zal kruipen. Tijdens de world series by Renault mocht onze noorderbuur al eens met een Red Bull RB6 uit 2010 een demonstratierun doen omdat hij halverwege het kampioenschap leidde.

Naast de test voor Sauber zal Frijns waarschijnlijk ook nog een testsessie krijgen voor Red Bull. Die beloven een test voor de beste rijder in het formule Renault 3.5-kampioenschap, die nog niet onder contract ligt van een formule 1-team. Zijn grootste conurrent, Jules Bianchi, maakt geen kans op die prijs, de Fransman maakt namelijk al lang deel uit van de Ferrari drivers academy en is testrijder bij Force India.

Naast Giedo van der Garde is er dus een tweede Nederlander die dit seizoen in actie komt in de formule 1.

Geschreven door Stef Mertens

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België