logo
 

“Frustraties betekenen nog niet dat McLaren en Honda uit elkaar gaan”

17 juni 2017 — Volgens Honda F1-baas Yusuke Hasegawa is het logisch dat er frustraties zijn bij McLaren en Honda, al hoeft dat volgens hem nog niet te betekenen dat beide partijen uit elkaar gaan.


De voorbije weken werd er druk gespeculeerd over een eventuele stopzetting van de samenwerking tussen McLaren en Honda in de Formule 1. McLaren-CEO Zak Brown uitte nogmaals serieuze kritiek op motorpartner Honda. Daar bovenop kwam ook nog eens de opgave van Fernando Alonso terwijl die op weg leek naar het eerste wk-punt voor McLaren dit seizoen.

De vele problemen leiden alleen maar tot steeds meer frustraties bij zowel McLaren als Honda. Toch hoeven die frustraties volgens Honda F1-baas Yusuke Hasegawa niet te leiden tot een stopzetting van de samenwerking tussen McLaren en Honda. Volgens Hasegawa is de boodschap van McLaren niet veranderd sinds de problemen die er waren tijdens de wintertests in Barcelona.

“Ik denk dat er sinds de wintertests in Barcelona op vlak van onze relatie nog niet echt iets is veranderd,” aldus Hasegawa tegenover ‘Racer’. “Zij zijn nog steeds gefrustreerd en wij ook. De uitlatingen van Zak zijn dan ook helemaal te begrijpen.”

“We zijn gefrustreerd en teleurgesteld, het is dan ook niet verwonderlijk dat ze daarop commentaar geven.”

Uiteraard had een eerste wk-punt in Canada er voor kunnen zorgen dat de sfeer binnen het team zou verbeteren, al zou dat wk-punt uiteraard niet meteen de hele situatie veranderd hebben.

“Uiteraard zouden goede resultaten voor een betere sfeer zorgen maar zelfs in moeilijke omstandigheden hebben we een erg sterke verbondenheid.”

Hasegawa is van mening dat de vele frustraties er niet meteen toe zullen leiden dat McLaren en Honda hun samenwerking stopzetten en elk hun eigen weg gaan.

“We zijn gefrustreerd, maar frustratie tijdens de race betekent nog niet dat we ‘uit elkaar gaan’ of dat we een einde maken aan het contract. De frustraties tijdens de race en een beslissing nemen over de samenwerking, dat zijn twee totaal verschillende zaken,” besluit Hasegawa.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België