logo
 

“Frustraties bij Alonso nemen toe”: afscheid van de F1 nakende?

20 april 2018 — Volgens geruchten in de Spaanse media zou Fernando Alonso overwegen om eind dit seizoen de Formule 1 vaarwel te zeggen.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Ondanks de stap vooruit in vergelijking met vorig jaar zou Fernando Alonso niet tevreden zijn met het niveau dat McLaren momenteel met haar Renault-motor haalt. Alonso en Vandoorne wisten al vaak in de punten te finishen maar de kloof met de topteams blijft bijzonder groot en dat zint Alonso overduidelijk niet.

McLaren komt met de Renault-motor voorlopig niet in de buurt van Red Bull dat met dezelfde motor rijdt. Ook Q3 bleef tijdens de eerste drie raceweekends buiten bereik. Het mag duidelijk zijn, er is nog nood aan progressie en of Fernando Alonso ook volgend jaar nog voor McLaren zal racen hangt in sterke mate daarvan af.

De Spanjaard verlengde vorig jaar redelijk laat zijn contract bij McLaren. Pas toen duidelijk werd dat Honda als motorleverancier werd vervangen door Renault tekende Alonso bij, al blijft de Spanjaard ook nu nog grotendeels op zijn honger zitten.

De McLaren MCL33 is momenteel immers nog helemaal niet zo snel als gehoopt. Tijdens de GP van Spanje mogen we ons ongetwijfeld aan serieuze update verwachten maar het is nog maar de vraag hoeveel vooruitgang McLaren dan ten opzichte van de concurrentie zal boeken. Ook de concurrentie zit immers niet stil.

In Spanje duiken ondertussen al de eerste geruchten op over frustraties bij Alonso, alsook een eventueel afscheid van de F1. De Spanjaard zou volgens het Spaanse ‘Diario Gol’ nadrukkelijk overwegen om eind dit seizoen de Formule 1 vaarwel te zeggen. Alonso zou dus ook niet overwegen om de overstap naar Ferrari of Mercedes te maken.

McLaren-baas Zak Brown liet eerder al verstaan dat er nog geen rijders vastgelegd zijn voor 2019, al zou de renstal voor volgend jaar wel opties hebben op zowel Alonso als Vandoorne. Indien Alonso daadwerkelijk McLaren en de Formule 1 vaarwel zou zeggen dan zou dat goed nieuws kunnen betekenen voor Lando Norris die momenteel reserverijder is bij het team.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België