Frustraties bij Verstappen: “Probleem met turbo kost mij mogelijk de pole”

13 juli 2019 — Max Verstappen kwalificeerde zich op het circuit van Silverstone als vierde, een resultaat waarmee hij gematigd tevreden is. Een probleem met de turbo zorgde er immers voor dat hij tijd verloor.


Verstappen was tijdens de kwalificatie slechts twee tienden trager dan polesitter Valtteri Bottas. Zonder probleem met zijn turbo was een beter resultaat ongetwijfeld mogelijk geweest, wie weet zelfs de polepositie.

“Als je naar het hele weekend kijkt, had ik gewoon geen goede balans in de auto,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Gelukkig hebben we voor de kwalificatie nog wat aanpassingen gedaan, waardoor ik me een stuk beter in de auto voelde. We hebben op dat gebied dus een goede stap voorwaarts weten te maken. Om dan nog zo dicht bij de pole te zitten, is zeker niet slecht.”

Zonder probleem met de turbo van zijn motor had Verstappen mogelijk zelfs kans gemaakt op de polepositie.

“Ik had wel veel last van turbolag, waardoor de auto bij het uitkomen van een bocht niet direct accelereerde,” aldus Verstappen.

“De motor hield dan even in en dat heeft me zeker anderhalve tot twee tienden gekost. Als je dan kijkt naar de tijden, is dat enorm balen. De auto voelde desondanks goed aan, dus daar ben ik blij mee.”

Verstappen verwacht een goede race te rijden morgen: “Ik ga een feestje bij Mercedes proberen te voorkomen,” zei Verstappen met de glimlach.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België