Frustrerende kwalificatie voor Max Verstappen: “We hadden gewoon pech”

08 juni 2019 — Nee, het was niet de kwalificatie waarop Max Verstappen had gehoopt: een elfde plaats en sneuvelen in Q2. Het was dan ook een frustrerende kwalificatie voor Verstappen.


Nadat hij na zijn eerste run in Q2 slechts de elfde tijd had stond Verstappen onder druk om met een ultieme snelle ronde zich alsnog te verzekeren van een plaats in Q3. Die ultieme snelle ronde moest Verstappen echter plots afbreken toen Kevin Magnussen gecrasht was.

De kwalificatie zat er meteen op voor Verstappen, die meent dat hijzelf en Red Bull simpelweg pech hadden.

“Er was een rode vlag, wat kan je daar aan doen,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “We hebben het eerst geprobeerd op de medium band en dat ging bij ons niet goed. De band voelde niet geweldig voor ons en ook hielp het verkeer niet.”

“Daarom wisselden we naar de zachte band. We hadden voor één ronde gekozen. Je verwacht niet dat iemand in de muur knalt, dus het was gewoon pech. Ik was bezig aan een goede ronde, dus anders hadden we makkelijk Q3 gehaald, zonder twijfel.”

Wat de race betreft wacht Verstappen van op de elfde plaats een erg uitdagende race.

“De elfde plek is niet waar we willen staan en ik zal daarom eerst wat rijders uit het middenveld voorbij moeten, maar nu kunnen we wel kiezen op welke banden we starten,” aldus Verstappen. “Anders hadden we op de zachte banden moeten starten en dat is niet ideaal hier.”

“We zullen het morgen zien hoe het gaat. We zitten niet op dezelfde snelheid als Ferrari en Mercedes, dus het zal lastig worden om tegen ze te vechten, maar hopelijk zitten we er dicht bij.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België